
Förberedelsetid
Aktiv
1 h 30 min
Passiv
1 h 30 min
Totalt
3 h
Svårighetsgrad
-
Erfaren kock
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 8 dl vetemjöl
- 1 dl hasselnötsmjöl
- 4 dl farinsocker
- 2 dl strösocker
- 1½ msk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 tsk kardemumma, malen eller mortlad
- 2 tsk kanel, malen
- 1 dl raps- eller olivolja
- 1 msk ättikssprit, 12%
-
5 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 400 g morot, riven
Topping
-
200 g
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
-
2½ dl
Valio Laktosfri vispgrädde 35%Valio laktosfri vispgrädde kan användas till matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i grytan en…
Äppelkompott
- 2 dl glögg
- 2 dl syltsocker
- 4 syrliga äpplen
Dekoration
- 0 kg kanelstång och stjärnanis
Dela recept
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Blanda ner olja, ättika, mjölk och morot. Häll upp i en fyrkantig ugnsform (ca 24 x 32 cm) klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i 200 °C i ca 30 minuter tills kakan är saftig i mitten men genomgräddad.
- Låt svalna helt.
Topping
- Koka glögg och syltsocker i 10 minuter tills blandningen tjocknar lite. Skala och tärna äpplena fint. Lägg dem i den varma vätskan, dra från värmen och låt svalna helt. Lägg kompotten i en spritspåse utan tyll.
- Blanda vaniljkvarg med vispad grädde i en skål. Häll upp i en spritspåse utan tyll och skär spetsen diagonalt.
- Bred ut äppelkompotten på ytan i ränder med ca 2 cm mellanrum. Spritsa ut vaniljtoppingen till ett vågigt mönster mellan sylten. Garnera med kanelstång och stjärnanis.
Till recepten
Dela recept