Fortsätt till innehållet
Morotskaka med äppel- och vaniljtopping

Morotskaka med äppel- och vaniljtopping

Denna morotskaka med äppel- och vaniljtopping får smaklökarna att jubla. Kakan passar året runt men om du garnerar med kanelstänger och stjärnanis får den ett extra juligt utseende.

Morotskaka med äppel- och vaniljtopping

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 dl hasselnötsmjöl
  • 4 dl farinsocker
  • 2 dl strösocker
  • 1½ msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kardemumma, malen eller mortlad
  • 2 tsk kanel, malen
  • 1 dl raps- eller olivolja
  • 1 msk ättikssprit, 12%
  • 5 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • 400 g morot, riven

Topping

Äppelkompott

  • 2 dl glögg
  • 2 dl syltsocker
  • syrliga äpplen

Dekoration

  • 0 kg kanelstång och stjärnanis

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  2. Blanda ner olja, ättika, mjölk och morot. Häll upp i en fyrkantig ugnsform (ca 24 x 32 cm) klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 200 °C i ca 30 minuter tills kakan är saftig i mitten men genomgräddad.
  4. Låt svalna helt.

Topping

  1. Koka glögg och syltsocker i 10 minuter tills blandningen tjocknar lite. Skala och tärna äpplena fint. Lägg dem i den varma vätskan, dra från värmen och låt svalna helt. Lägg kompotten i en spritspåse utan tyll.
  2. Blanda vaniljkvarg med vispad grädde i en skål. Häll upp i en spritspåse utan tyll och skär spetsen diagonalt.
  3. Bred ut äppelkompotten på ytan i ränder med ca 2 cm mellanrum. Spritsa ut vaniljtoppingen till ett vågigt mönster mellan sylten. Garnera med kanelstång och stjärnanis.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.