Fortsätt till innehållet
Veganska jordnötsplättar

Veganska jordnötsplättar

Veganska plättar med jordnötssmör är perfekta som mellanmål eller till frukost när man behöver lite extra energi. Plättarna blir bäst om smeten får svälla en halvtimme. Servera med bär, Valio Oddlygood® havrebaserad gurt vanilj och en extra klick jordnötssmör.

Veganska jordnötsplättar

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 5 dl oddlygood® havredryck
  • ½ dl jordnötssmör, gärna crunchy
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 0 kg matolja

Servering

  • 0 kg bär
  • 0 kg jordnötssmör, gärna crunchy
  • 0 kg oddlygood® havrebaserad gurt naturell

Instruktioner

  1. Vispa samman alla ingredienserna till plättarna utom oljan i en bunke. Låt svälla i ca 30 minuter.
  2. Stek plättarna i matolja i ett plättjärn eller en stekpanna på medelvärme.
  3. Servera med bär, jordnötssmör och vaniljgurt.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.