Fortsätt till innehållet
Zeinas vegetariska julköttbullar

Zeinas vegetariska julköttbullar

Prova Zeinas vegetariska alternativ till de traditionella köttbullarna. Med en smak av mellanöstern blir detta kanske din nya favorit på julbordet. Sjukryddor är en kryddmix som finns att köpa färdig men du kan också googla ett recept och blanda din egen.

Zeinas vegetariska julköttbullar

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 100 g riven ost
  • 500 g formbar vegofärs
  • liten gul lök, finhackad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk sjukryddor
  • ½ tsk gurkmeja
  • 0 kg salt och svartpeppar
  • 0 kg
    Valio Laktosfri smör (till stekning)
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g

Garnering

  • 0 kg granatäppelkärnor
  • 0 kg persilja
  • 0 kg citron

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till bullarna. Krydda med salt och peppar.
  2. Rulla bullar och stek i smör i en stekpanna, ca 8 minuter.
  3. Lägg på ett fat, toppa med persilja, granatäppelkärnor och citron.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.