Av alla branscher står livsmedelsproduktionen för den absolut största påverkan på biologisk mångfald. Det är de olika ekosystemtjänsterna såsom ren luft, rent vatten, bördiga jordar, skydd mot skadedjur och sjukdomar, och inte minst pollinerare av grödor, som ser till att vi får en skörd och mat på bordet. Ingen kan förändra vår livsmedelsförsörjning ensam, vi behöver samverka för att få till en förändring. Därför är det viktigt att vi i branschen samlas, delar med oss av vår kunskap och hitta sätt att samverka. Vilket är den främsta anledningen till att vi från Valio bjuder in till detta seminarium ”Tillsamman för biologisk mångfald”.
Näringslivets roll i att stärka biologisk mångfald Karin Nilssons presentation
Metoder och ramverk för att bedöma biologisk mångfald Karin Morells presentation
En av Valios mjölkbönder berättar hur han arbetar med biologisk mångfald inom jordbruk och mjölkproduktion