9/29/2020

Valio lanserar Oddlygood® Veggie Cheddar

Valio breddar sin produktserie Valio Oddlygood® med en ny smak på det växtbaserade alternativet till ost – denna gång med den omtyckta smaken cheddar.

Med karaktäristisk cheddarsmak och smältegenskaper, är tillskottet Valio Oddlygood® Veggie Cheddar det optimala pålägget i en grillad toast eller på burgaren. Efterfrågan på växtbaserade alternativ ökar, och med produktserien Oddlygood® tog Valio steget in på den växtbaserade marknaden i mars 2018. Förra året lanserades seriens första växtbaserade- och glutenfria alternativ till ost, med smak av Gouda. Den rivna varianten är idag den mest populära på marknaden.

– Veggie har blivit varmt välkomnad av konsumenter, som längtat efter goda växtbaserade alternativ till ost med bra smältegenskaper. Därför är det extra kul att nu få presentera Veggie i en ny smak, säger Veronica Kumlien, Produktchef på Valio Sverige.

Hållbar förpackning
Valios hållbarhetsarbete är högt prioriterat, vilket syns i de nya förpackningarna för Oddlygood® Veggie slices. Genom ökat användande av återvunnen- och växtbaserad plast, har Valio minskat klimatutsläppen för de nya förpackningarna med 51 procent. 

Oddlygood® Veggie Cheddar består av sheasmör, rapsolja och kokosfett, och är helt fri från både palmolja och soja. Produkten är ett av få växtbaserade alternativ till ost som produceras i Norden och är berikad med vitamin B2, B12 och D, samt Jod och kalcium, för att tillgodose de som väljer växtbaserat, med ett näringsrikt substitut till ost.

Produktinformation:
Valio Oddlygood® Veggie Cheddar kommer att finnas på ICA från vecka 40. Rekommenderat konsumentpris för Oddlygood® Veggie Cheddar är 19,90 kronor.

För produktprover eller mer information, kontakta:
Kalle Löfstrand, presskontakt på Valios kommunikationsbyrå Shomei
Mail: 
kalle.l@shomei.se
Mobil: 0733-58 26 65

Anette Björnlund, media och kommunikationschef, Valio Sverige AB
Mail: 
anette.bjornlund@valio.se
Telefon: 08-725 51 50