2/18/2022

Valio lanserar PROfeel® proteinpudding mintchoklad

Valio breddar sortimentet inom Valio PROfeel® proteinpudding med ännu en populär smak. Det finns en stor efterfrågan på proteinprodukter och konsumenter uppskattar nya smaker och variation.

- Vi vet att det finns en stor efterfrågan på goda proteinmellanmål och att konsumenter söker efter nya smaker och variation. En konsumentundersökning* visar att 85% av de som köpt och konsumerat Valio PROfeel® proteinpudding och shakes gärna gör det igen. Därför breddar vi nu sortimentet med nyheten Valio PROfeel® Proteinpudding mintchoklad, säger Anna Nicou på Valio.

PROfeel® Proteinpudding mintchoklad har en krämig och len konsistens. Den är gjord på färsk mjölk och innehåller 20 g protein per förpackning. Precis som övriga produkter i PROfeel® serien är puddingen laktosfri och helt utan tillsatt socker.

Valio PROfeel® serien lanserades i maj 2021 och består av shakes, puddingar och FLUFF kvargmousse. Inom proteinpudding finns nu smakerna gräddkola, choklad och nyheten mintchoklad.

Produktinformation: Nyheten finns i butik från vecka 7. Rekommenderat konsumentpris för PROfeel® Proteinpudding mintchoklad, 180 g, 14,90 kr styck.

För produktprover och mer information, kontakta:
Kalle Löfstrand, presskontakt på Valios kommunikationsbyrå Shomei
kalle.l@shomei.se
Mobil: 0733-58 26 65

Anette Björnlund, kommunikations- och hållbarhetschef, Valio Sverige AB
anette.bjornlund@valio.se
Telefon: 0703 033 561

*IKAT, konsumentundersökning med 600 respondenter, september 2021