Fortsätt till innehållet
Biskvi med passionsfrukt och pistage

Biskvi med passionsfrukt och pistage

Biskvier med smak av passionsfrukt, pistagenötter och vit choklad. En tropisk och härlig variant av den klassiska chokladbiskvin. Glutenfri dessutom!

Biskvi med passionsfrukt och pistage

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Botten

  • 150 g mandelmassa
  • 30 g pistagenötter, skalade
  • ¾ dl strösocker
  • äggvita

Smörkräm med passionsfrukt

  • 100 g passionsfruktskött, fryst
  • 30 g vit choklad, laktosfri
  • 150 g
    Valio Laktosfri smör, rumstempererat
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1¾ dl florsocker
  • äggula
  • 1 krm salt

Till montering

  • 150 g vit choklad, laktosfri
  • 2 tsk rapsolja
  • 20 g pistagenötter, skalade

Instruktioner

Botten

  1. Värm ugnen till 175°C. Förbered en plåt med bakplåtspapper. Mixa pistagenötterna fint i en mixer eller finhacka.
  2. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och blanda med socker och pistage. Tillsätt äggvitan, rör om till en jämn smet med elvisp.
  3. Spritsa ut bottnar, ca 4 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.

Smörkräm

  1. Tina den frysta passionsfrukten. Sila genom en sil så att de blir 2,5 msk passionsfruktssaft. Låt saften bli rumstempererad.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn. Låt svalna lite så smöret inte smälter när du vispar ner den senare.
  3. Vispa smör, florsocker och äggula tills det blir ljust och luftigt. Tillsätt passionsfruktsaften i smörkrämen, vispa i ca 1 tsk i taget för att inte smörkrämen skall skära sig. Tillsätt sen den vita chokladen under vispning. Smaka av med salt.
  4. Tips! Alla ingredienser måste vara rumstempererade för att det inte skall skära sig. Om det skär sig värm lite av smörkrämen och vispa ner igen. Upprepa tills smörkrämen gått ihop.

Montering

  1. Fördela smörkrämen med hjälp av en sked på biskvibottnarna. Ställ dem svalt i ca 1 timme eller tills smörkrämen är kall. Smält den vita chokladen försiktigt över ett vattenbad. Rör i olja och låt svalna lite.
  2. Doppa biskvierna i chokladen och toppa med hackade pistagenötter. Ställ dem i kyl för att de skall stelna snabbare.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.