
Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
2 h
Totalt
3 h
Svårighetsgrad
-
Erfarna bröd
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBotten
- 150 g mandelmassa
- 30 g pistagenötter, skalade
- ¾ dl strösocker
- 1 äggvita
Smörkräm med passionsfrukt
- 100 g passionsfruktskött, fryst
- 30 g vit choklad, laktosfri
-
150 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1¾ dl florsocker
- 1 äggula
- 1 krm salt
Till montering
- 150 g vit choklad, laktosfri
- 2 tsk rapsolja
- 20 g pistagenötter, skalade
Dela recept
Instruktioner
Botten
- Värm ugnen till 175°C. Förbered en plåt med bakplåtspapper. Mixa pistagenötterna fint i en mixer eller finhacka.
- Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och blanda med socker och pistage. Tillsätt äggvitan, rör om till en jämn smet med elvisp.
- Spritsa ut bottnar, ca 4 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.
Smörkräm
- Tina den frysta passionsfrukten. Sila genom en sil så att de blir 2,5 msk passionsfruktssaft. Låt saften bli rumstempererad.
- Smält chokladen i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn. Låt svalna lite så smöret inte smälter när du vispar ner den senare.
- Vispa smör, florsocker och äggula tills det blir ljust och luftigt. Tillsätt passionsfruktsaften i smörkrämen, vispa i ca 1 tsk i taget för att inte smörkrämen skall skära sig. Tillsätt sen den vita chokladen under vispning. Smaka av med salt.
- Tips! Alla ingredienser måste vara rumstempererade för att det inte skall skära sig. Om det skär sig värm lite av smörkrämen och vispa ner igen. Upprepa tills smörkrämen gått ihop.
Montering
- Fördela smörkrämen med hjälp av en sked på biskvibottnarna. Ställ dem svalt i ca 1 timme eller tills smörkrämen är kall. Smält den vita chokladen försiktigt över ett vattenbad. Rör i olja och låt svalna lite.
- Doppa biskvierna i chokladen och toppa med hackade pistagenötter. Ställ dem i kyl för att de skall stelna snabbare.
Till recepten
Dela recept