
Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
2 h 30 min
Totalt
3 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn145°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
75 g
Valio Laktosfri smör (smält)Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 125 g mörk choklad 55 % laktosfri
- ½ msk pulverkaffe
- ¾ dl rapsolja
-
1½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 2½ dl strösocker
- 3 ägg
- 3½ dl vetemjöl
- 1 dl svart kakao
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
Chokladganache
- 200 g mörk choklad 55 %
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1½ msk honung, flytande
-
1½ msk
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ krm salt
Sockerdekor
- 1½ dl strösocker
- ½ dl glukossirap
- ½ dl vatten
- 1 krm smakessens jordgubb
- 0 kg röd gelfärg
- ½ tsk chiliflakes
Dela recept
Instruktioner
Cupcake
- Värm ugnen till 175°C. Ställ upp muffinsformar i en muffinsplåt.
- Grovhacka chokladen. Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret.
- Vispa socker och ägg ljust luftigt. Sikta i de torra ingredienserna omväxlande med olja, chokladsmör och mjölk i äggsmeten. Vänd ihop med en slickepott till en jämn smet. Fördela smeten jämnt i muffinsformarna, fyll max 3/4 av formen med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min. Känn efter med en sticka att de är klara.
Chokladganache
- Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
- Koka upp grädden med honung och häll över chokladen. Vänta 30 sek och rör sen runt till en slät blandning, rör i salt och smör. Mixa med mixerstav om du behöver.
- Plasta tät mot ytan och låt stå i rumstemperatur tills den är spritsbar (ca 2-3 timmar).
- Spritsa ganachen på helt svala cupcakes, annars smälter ganachen.
Sockerdekor
- Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp, helst utan att röra, tills det når en temperatur på 140-145 grader. Behöver du röra runt, kan du luta kastrullen fram och tillbaka.
- Ta av kastrullen från värmen och rör ner smakessens och färg. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper, strö över chiliflakes och låt stelna. Bryt sen i bitar och stick ner i ganachen.
Till recepten
Dela recept