
Förberedelsetid
Aktiv
1 h 15 min
Passiv
4 h
Totalt
5 h 15 min
Svårighetsgrad
-
Erfarna bröd
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderPannacotta
- 2 gelatinblad
- 100 g, fry mango
- 25 g, fry passionsfrukt
-
1¼ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- ½ dl strösocker
- 1½ msk citron, pressad
- ½ krm salt
Citron-och vallmobottnar
-
75 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 ägg
- 2½ dl strösocker
- 1 citron, finrivet skal
- 2½ dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- ½ dl kokos, riven
- 2 tsk bakpulver
- 1½ msk vallmofrön
- ½ krm salt
-
1¼ dl
Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5%Njut av vår härligt krämiga naturella yoghurt utan laktos. Med sin milda, goda smak är…
-
0 kg
Valio Laktosfri smör, till formenSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Vaniljkräm
- ½ vaniljstång
-
2½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 3 äggulor
- ½ dl strösocker
- ½ msk majsstärkelse t ex Maizena
-
1 msk
Valio Laktosfri smör, mjuktSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Lemon curd
- 3 äggulor
- ¾ dl strösocker
- ¼ dl citronsaft, pressad
- ½ citron, finrivet skal
-
50 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ krm salt
Montering
-
2½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
150 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
- 2 msk florsocker
- 0 kg strössel
Dela recept
Instruktioner
Pannacotta
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
- Tina mango och passionsfrukten, mixa och sila till en slät puré
- Blanda purén med grädde, socker och citronsaft i en kastrull och koka upp. Tillsätt salt. Krama ur gelatinbladen och vispa ned dem i blandningen så att de smälter.
- Låt krämen svalna och ställ i kylen över natten.
Tårtbottnar
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smörj en springform ca 18 cm i diameter med lite smör. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten, och klipp till och kläm fast remsor längs kanten.
- Smält smöret.
- Vispa ägg, socker och citronskal ljust och pösigt i en bunke.
- Blanda vetemjöl, potatismjöl, kokos, bakpulver, vallmofrön och salt i en annan bunke.
- Blanda omväxlande ner smöret, mjölblandningen och yoghurten i äggvispet. Vänd försiktigt runt till en jämn smet med en slickepott.
- Häll smeten i formen och grädda 30–40 minuter i mitten av ugnen tills kakan är helt torr. Låt svalna och ta kakan ur formen.
Vaniljkräm
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, vaniljstång och frön i en kastrull. Ta av från värmen och låt dra i ca 10 minuter. Ta upp vaniljstången.
- Vispa äggulor, socker och majsstärkelse ljust och luftigt i en bunke.
- Sila den varma mjölken över äggblandningen under vispning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och koka upp på medelvärme under ständig vispning tills krämen tjocknar. Koka ca 1 minut under vispning. Ta från värmen. Rör ner smöret och tillsätt saltet. Låt svalna och förvara i kylskåp fram till servering.
Lemon curd
- Vispa samman äggulor och hälften av sockret i en bunke.
- Koka upp resten av sockret, citronsaft, citronskal och smör i en kastrull. Vispa ner blandningen i äggulesmeten, blanda och häll tillbaka allt i kastrullen. Värm på medelvärme och rör hela tiden tills första bubblan, krämen skall precis koka upp. Tillsätt saltet.
- Häll krämen i en burk och låt svalna. Förvara i kylen.
Montering
- Vispa grädde, färskost och florsocker till en fast färskostkräm med mjuka toppar. Vispa pannacottan med en elvisp till en krämig konsistens . Ta fram vaniljkrämen.
- Skär kakan i 3 bottnar.
- Lägg den understa botten på ett serveringsfat och bred på pannacottan. Lägg på nästa botten och bred på vaniljkräm och därefter lemon cud. Lägg på den översta botten och bred färskostkräm längs sidorna och på toppen, men spara ca 1 dl. Skär ut en bit ur tårtan på kanten. Täck med resterande färskostkräm och dekorera med strössel.
Till recepten
Dela recept