
Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
20 min
Totalt
50 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn150°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 ägg
- 2½ dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk snabbkaffepulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk salt
Kaffeglasyr
-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ¾ dl starkt kaffe
- 1 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 4 dl florsocker
- 2 krm salt
- 3 dl kokos, riven
Dela recept
Instruktioner
Kladdkaka
- Värm ugnen till 150°C. Förbered en springform (ca 18 cm i diameter) med bakplåtspapper i botten och smöra och fodra kanterna med kakao.
- Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Vispa ihop ägg och strösocker lätt i bunke.
- Blanda vetemjöl, kakao, kaffepulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Sikta ner mjölblandningen växelvis med det smälta smöret i äggsmeten. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och grädda i ca 25 minuter. Kakan ska vara fast i kanten men fortfarande dallrig i mitten.Låt svalna helt och låt sen sätta sig helt i kylskåp.
Glasyr
- Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen. Låt svalna helt.
- Tillsätt kallt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och salt. Rör ihop till en jämn glasyr.
- Bred glasyren över kladdkakan och strö över kokosflingor.
Till recepten
Dela recept