Fortsätt till innehållet

Knäck i mikron

Klassisk knäck som blir klar på bara några minuter i mikron – perfekt när du vill göra gott julgodis snabbt.

Knäck i mikron

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas till matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i grytan en…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35% 3 dl
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ½ dl hackad mandel (valfri)

Instruktioner

  1. Rör ihop grädde, socker och sirap i en hög, värmetålig skål.
  2. Micra på full effekt (750–800 W) i 7–8 minuter och rör om efter halva tiden.
  3. Gör kulprovet genom att droppa lite smet i kallt vatten – går det att rulla en fast kula är knäcken klar.
  4. Rör ner smöret och tillsätt mandel om du vill.
  5. Fördela smeten i små knäckformar och låt stelna.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.