Ingredienser

125 portioner

  • 150 g Valio Eila® laktosfritt smör
  • 2 1⁄2 dl strösocker
  • 1⁄2 dl sirap (ljus eller mörk)
  • 1 dl vatten
  • 1⁄2 msk ingefära
  • 1⁄2 msk nejlikor
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1⁄2 msk bikarbonat
  • 7 1⁄2 dl vetemjöl (välj glutenfritt vid allergi)
Laktosfria pepparkakor

Laktosfria pepparkakor

Beskrivning

Vad är godare än doften av nybakade pepparkakor? Laktosfria pepparkakor! Detta recept är anpassat efter lite mer känsliga magar som föredrar laktosfria produkter men som fortfarande vill kunna avnjuta några goda pepparkakor till jul. Hoppas det smakar!

Ingredienser

125 portioner

  • 150 g Valio Eila® laktosfritt smör
  • 2 1⁄2 dl strösocker
  • 1⁄2 dl sirap (ljus eller mörk)
  • 1 dl vatten
  • 1⁄2 msk ingefära
  • 1⁄2 msk nejlikor
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1⁄2 msk bikarbonat
  • 7 1⁄2 dl vetemjöl (välj glutenfritt vid allergi)

Gör så här:

  1. Blanda smält smör, socker och sirap.
  2. Tillsätt vatten, kryddor, bikarbonat och arbeta i mjölet successivt. Knåda till en smidig pepparkaksdeg och lägg i kylen över natten.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Mjöla bordet och kavla ut en bit av pepparkaksdegen i taget. Ta ut pepparkakor med mått och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakorna i ugnen i ca 5-6 minuter.
  6. Låt kakorna svalna på plåten och förvara dem sedan i en burk i rumstemperatur.

Tips! Kakorna serveras med fördel tillsammans med ett glas laktosfri mjölkdryck!

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Laktosfria pepparkakor


Populära avdelningar