Fortsätt till innehållet
Mannagrynspudding med bärkompott

Mannagrynspudding med bärkompott

Kall mannagrynspudding med små krämiga korn som toppas med en bärkompott. Perfekt att ha i kylen till frukost eller mellanmål.

Mannagrynspudding med bärkompott

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Bärkompott

  • 1 dl frysta hallon
  • 1 dl frysta blåbär
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk lönnsirap

Instruktioner

Mannagrynsgröt

  1. Rör ihop mjölk, mannagryn och salt i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt småkoka i ca 5 min, rör om då och då så det inte bränner vid.
  2. Häll upp gröten i en skål, lägg plastfolie direkt mot gröten så det inte bildas ett skinn på.Låt svalna helt.
  3. Rör ner vaniljkvarg i mannagrynsgröten och lägg upp i 2 skålar. Toppa med bärkompotten.

Bärkompott

  1. Värm hallon, blåbär, vatten och sötning i en kastrull. Låt småkoka till en kompott. Låt svalna helt.
  2. Förvara kompotten i kylen. Håller ca 1 vecka.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.