
Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
3 h
Totalt
3 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
4 dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- ½ dl mannagryn
- 1 krm salt
-
300 g
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
Bärkompott
- 1 dl frysta hallon
- 1 dl frysta blåbär
- 1 msk vatten
- 2 tsk lönnsirap
Dela recept
Instruktioner
Mannagrynsgröt
- Rör ihop mjölk, mannagryn och salt i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt småkoka i ca 5 min, rör om då och då så det inte bränner vid.
- Häll upp gröten i en skål, lägg plastfolie direkt mot gröten så det inte bildas ett skinn på.Låt svalna helt.
- Rör ner vaniljkvarg i mannagrynsgröten och lägg upp i 2 skålar. Toppa med bärkompotten.
Bärkompott
- Värm hallon, blåbär, vatten och sötning i en kastrull. Låt småkoka till en kompott. Låt svalna helt.
- Förvara kompotten i kylen. Håller ca 1 vecka.
Till recepten
Dela recept