Fortsätt till innehållet

Naanbröd

Naanbröd är gott som tillbehör till t ex en indisk gryta eller med hummus. Det går bra att frysa in klara bröd utan att ha penslat dom med smör och sen ta fram och värma vid servering.

Naanbröd

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 8 g jäst, färsk
  • 1 dl vatten, fingervarmt
  • 1¼ dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3%, fingervarm
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • 1 msk honung, flytande
  • 2 dl
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 4 %
    Prova vår extra krämiga naturella yoghurt utan laktos. Yoghurten är lika god till frukost eller…
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 4% 1000 g
  • 9½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 0 kg rapsolja att steka i

Vitlökssmör

  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • vitlöksklyfta
  • 1 dl färsk koriander, grovt hackad

Instruktioner

Bröd

  1. Smula jästen i en bunke och blanda med mjölk och vatten. 
  2. Tillsätt honung, yoghurt, mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt.
  3. Knåda ihop till en lite kladdig deg ca 5 minuter. Plasta och låt jäsa i ca 1 timma.
  4. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och dela degen i 10 delar. Kavla ut varje bit ca 2 mm tjock. Stek direkt i medelvarm stekpanna i lite olja. Stek ett par minuter på varje sida. Lägg under en bakduk efter gräddning så de håller sig varma. Servera gärna så nygräddade som möjligt.

Vitlökssmör

  1. Smält smöret i en kastrull. Skala och krossa vitlöksklyftan och låt puttra med några minuter.
  2. Pensla bröden med smöret och strö över hackad koriander vid servering.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.