
Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
1 h
Totalt
1 h 45 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 8 g jäst, färsk
- 1 dl vatten, fingervarmt
-
1¼ dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%, fingervarmI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 msk honung, flytande
-
2 dl
Valio Laktosfri yoghurt naturell 4 %Prova vår extra krämiga naturella yoghurt utan laktos. Yoghurten är lika god till frukost eller…
- 9½ dl vetemjöl
- 1½ tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 0 kg rapsolja att steka i
Vitlökssmör
-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl färsk koriander, grovt hackad
Dela recept
Instruktioner
Bröd
- Smula jästen i en bunke och blanda med mjölk och vatten.
- Tillsätt honung, yoghurt, mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt.
- Knåda ihop till en lite kladdig deg ca 5 minuter. Plasta och låt jäsa i ca 1 timma.
- Häll ut degen på ett mjölat bakbord och dela degen i 10 delar. Kavla ut varje bit ca 2 mm tjock. Stek direkt i medelvarm stekpanna i lite olja. Stek ett par minuter på varje sida. Lägg under en bakduk efter gräddning så de håller sig varma. Servera gärna så nygräddade som möjligt.
Vitlökssmör
- Smält smöret i en kastrull. Skala och krossa vitlöksklyftan och låt puttra med några minuter.
- Pensla bröden med smöret och strö över hackad koriander vid servering.
Till recepten
Dela recept