Risgrynsgröt med havredryck

Risgrynsgröt med havredryck

Risgrynsgröt med havredryck

Risgrynsgröt med havredryck

Risgrynsgröt förknippas ofta med julen men det går självklart lika bra att servera denna delikatess under resten av årets månader. Vi har tagit fram ett recept på laktosfri risgrynsgröt som även passar dig som har en känslig mage.

4 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

2 dl
Grötris
4 dl
Vatten
½ tsk
Salt
7 ½ dl
Valio Oddlygood® havredryck
1 st
Kanelstång

Gör så här

  1. Blanda risgryn, vatten och salt i en kastrull och tillsätt kanelstången.
  2. Låt blandningen koka upp och koka sedan under lock på svag värme i ca 10 minuter.
  3. Tillsätt havredrycken och rör om. Låt puttra på svag värme i ca 30-40 minuter så att grötriset sväller. Rör om med jämna mellanrum för att inte bränna gröten.
  4. Smaka eventuell av med lite socker och lägg i en mandel om så önskas!
  5. Servera gröten med kanel, socker och havredryck eller laktosfri mjölkdryck.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›