Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Totalt
20 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 dl strösocker
- 1 msk ljus sirap
- 2¼ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ g saffran
- 0 kg flingsalt till topping
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Mortla saffran med lite av sockret.
- Blanda smör och socker mjukt, tillsätt sirap och saffran.
- Blanda mjöl och bakpulver, rör ner i degen. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
- Forma 2–3 längder på plåten och platta till dem lätt.
- Grädda 12–15 minuter, tills de är gyllene.
- Skär sneda snittar direkt när längderna kommer ut ur ugnen.
- Strö gärna över lite flingsalt medan de är varma.
Till recepten
Dela recept