Ingredienser

12 portioner

Scones

Beskrivning

Tänk dig en riktigt lång och skön helgfrukost. Tänk dig nu hur riktigt kvargsaftiga och varma scones kommer ut ur ugnen. Kan det bli bättre? Servera dina rykande heta scones med fräscht kvargfluff. Länge leve helgfrukosten!

Ingredienser

12 portioner

Gör så här:

Scones

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop. Tillsätt mjölk och kvarg och arbeta ihop.
  3. Hacka eller skiva det smaktillbehör du väljer att ha i. Arbeta in tillbehöret. Tryck ut degen på ett bakbord så den är cirka 2,5 cm tjock och stansa ut med pepparkaksform räfflade scones. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Grädda i cirka 10 minuter. Linda in i en bakhandduk så de håller sig varma. Servera med kvargfluff.

Kvargfluff

  1. Rör ihop citronkvarg och cream cheese. Bred på sconesen och servera direkt.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Scones


Populära avdelningar