
Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
40 min
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
125 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 msk vaniljsocker
- 1½ dl vetemjöl
- ¾ dl potatismjöl
- 1 krm salt
Topping
- 100 g choklad, ljus eller mörk
- ½ dl hasselnötter, rostade och hackade
Dela recept
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°C. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Blanda smör med vaniljsocker och rör varsamt ner resten av ingredienserna. Blanda inte för mycket. Det är viktigt att smöret är mjukt och rumstempererat annars blir degen trög och svår att spritsa.
- Häll degen i en spritspåse med en stjärntyll. Fyll spritpåsen i omgångar med ca 1/3 del av smeten. Då blir det inte för högt tryck i spritspåsen och går enklare att spritsa. Om du har kan du använda en kaksprits som är gjord just för att spritsa kakdeg.
- Spritsa ut degen på plåten och grädda kakorna i mitten av ugnen i 12-14 min. Låt svalna.
Topping
- Smält 2/3 av chokladen i en kastrull eller över ett vattenbad. Rör ner resten av chokladen för en snabbtemperering, och glansigare choklad.
- Doppa ena änden av kakorna i chokladen och strö över hasselnötter. Låt stelna på plåten med bakplåtspapper. Du kan ställa in plåten i kylen några minuter så stelnar chokladen snabbare.
Till recepten
Dela recept