Fortsätt till innehållet
Yoghurt med bärkompott

Yoghurt med bärkompott

En god och somrig yoghurt där hallon, vanilj och jordgubbar sätter smaken.

Yoghurt med bärkompott

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 75 g hallon (färska eller frysta)
  • 75 g jordgubbar (färska eller frysta)
  • 1 msk lönnsirap
  • ½ tsk vaniljpasta

Topping

  • 1½ dl
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 4 %
    Prova vår extra krämiga naturella yoghurt utan laktos. Yoghurten är lika god till frukost eller…
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 4% 1000 g
  • ½ dl granola
  • jordgubbar, färska
  • 1 msk pistagenötter, finhackade

Instruktioner

  1. Mosa bären i en kastrull, tillsätt lönnsirap och vanilj. Koka ihop bär och lönnsirap till en kompott på medelvärme. Låt svalna och förvara i kyl.
  2. Lägg lite kompott i botten på ett glas eller skål, fyll upp med yoghurt och toppa med mer kompott, färska skivade jordgubbar och hackade pistagenötter.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.