Fortsätt till innehållet
Yoghurtcheesecake med lime och nektarin

Yoghurtcheesecake med lime och nektarin

En krämig cheesecake gjord på yoghurt får en lätt och fräsch konsistens. Toppa med nektariner eller andra frukter och bär för variation.

Yoghurtcheesecake med lime och nektarin

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 5 dl
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 4 %
    Prova vår extra krämiga naturella yoghurt utan laktos. Yoghurten är lika god till frukost eller…
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 4% 1000 g
  • ägg
  • ½ dl lönnsirap
  • 1½ tsk vaniljpasta
  • 1 msk strösocker, valfritt
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1 msk lime (pressad)
  • 1 tsk limeskal, rivet
  • 1 krm salt

Topping

  • digestivekex
  • 0 kg mynta
  • 0 kg rivet limeskal

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 °C.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (ca 18 cm i diameter). Smöra kanterna noga.
  3. Blanda yoghurt, ägg, lönnsirap, vanilj, strösocker, majsstärkelse, pressad lime, limeskal och salt i en bunke.
  4. Kärna ur och skiva nektarinerna. Toppa smeten med nektarinerna. Och grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
  5. Toppa med smulade digestivekex, myntablad och riv över limeskal.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.