Laktosfri semla

Laktosfri semla

Laktosfri semla

En riktig klassiker till Fettisdagen. Det här recepten på semla är av den lite mer traditionella sorten. Baka din semla med Valios laktosfria vispgrädde.

10 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

Bullar

25 g
Jäst
2 ½ dl
1 st
Ägg
1 tsk
Salt
1 dl
Socker
½ msk
Kardemumma
500 g
Vetemjöl
200 g

Grädde

3 ¼ dl
1 tsk
Socker

Mandelcréme

200 g
Mandelmassa
½ dl

Topping

2 st
Ägg
1 dl
Florsocker

Gör så här

  1. Blanda jästen med den rumsvarma mjölken.
  2. Tillsätt ägg, socker, kryddor och lite mjöl. Rör om.
  3. Häll i resten av mjölet lite i taget.
  4. Blanda i rumsvarmt smör.
  5. Låt jäsa i cirka 30 minuter i en bunke täckt med handduk. Degen ska dubblas i storlek under denna tid.
  6. Fördela degen till jämna bullar 8-10 cm breda och några cm höga. Pensla lite ägg på toppen.
  7. Grädda i mitten av ugnen på 220 grader ungefär 10-12 minuter eller tills bullarna har fått en fin gyllene färg.
  8. Låt bullarna svalna medan du vispar ihop grädden med lite socker.
  9. Mandelcrémen gör du genom att blanda rumstempererad mandelmassa tillsammans med ovispad vispgrädde, häll i lite grädde i taget för bra konsistens.
  10. Dela de avsvalnade bullarna på tvären. Föredela mandecrémen och vispgrädden på alla bullar och sätt tillbaka locket.
  11. Toppa locken med florsocker

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›