Fortsätt till innehållet
Laktosfria semlor med hallonfyllning

Laktosfria semlor med hallonfyllning

Det här receptet på laktosfria semlor har en smaktvist i form av en hallonfyllning som gör semlan lite extra fräsch och lyxig.

Laktosfria semlor med hallonfyllning

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Bullarna

  • 4 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 50 g jäst för söta degar
  • 2 krm kardemumma
  • 1 dl socker
  • 5 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 2 msk ljus sirap
  • 9 dl vetemjöl
  • ägg

Hallonfyllning

  • 2 msk socker
  • 3 dl hallon

Topping (efter smak)

  • 1 dl mandelflarn
  • 2 msk florsocker

Instruktioner

Bullarna

  1. Smält 75 gr av smöret och värm med mjölken tills det blivit 37 grader.
  2. Smula jästen och rör ihop med smöret och 4 dl av mjölken. Tag lite i taget så att jästen löst sig helt.
  3. Fortsätt och röra i socker, sirap, salt, kardemumma och resten av smöret.
  4. Skikta sedan i mjölet lite i taget, tills den känns kladdig men lossar från sidorna, arbeta degen i hushållsmaskin eller för hand i 5 minuter.
  5. Låt jäsa på dragfriplats under bakduk till dubbel storlek (c.a 45 min) och sätt på ugnen på 220 grader.
  6. Häll ut degen på mjölat underlag. Och arbeta någon minut, dela till 10 bullar och lägg på smord plåt.
  7. Lägg på bakduk och låt jäsa 30 minuter.
  8. Pensla med lätt uppvispat ägg.
  9. Grädda i mitten på ugnen tills de fått fin färg c.a 10-15 minuter.
  10. Låt svalna innan du bygger dina semlor.
  11. Rör ihop hallonen med sockret.
  12. Fördela först vispgrädden på alla bullar och toppa sedan med hallonfyllningen.
  13. Lägg på locken.
  14. Toppa locken med mandelflarn och florsocker efter smak.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.