Laktosfria semlor med hallonfyllning

Laktosfria semlor med hallonfyllning

Laktosfria semlor med hallonfyllning

Laktosfria semlor med hallonfyllning

Det här receptet på laktosfria semlor har en smaktvist i form av en hallonfyllning som gör semlan lite extra fräsch och lyxig.

10 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

Bullarna

4 dl
100 g
50 g
Jäst för söta degar
2 krm
Kardemumma
1 dl
Socker
5 dl
2 msk
Ljus sirap
9 dl
Vetemjöl
2 st
Ägg

Hallonfyllning

2 msk
Socker
3 dl
Hallon

Topping (efter smak)

1 dl
Mandelflarn
2 msk
Florsocker

Gör så här

  1. Bullarna

  2. Smält 75 gr av smöret och värm med mjölken tills det blivit 37 grader.
  3. Smula jästen och rör ihop med smöret och 4 dl av mjölken. Tag lite i taget så att jästen löst sig helt.
  4. Fortsätt och röra i socker, sirap, salt, kardemumma och resten av smöret.
  5. Skikta sedan i mjölet lite i taget, tills den känns kladdig men lossar från sidorna, arbeta degen i hushållsmaskin eller för hand i 5 minuter.
  6. Låt jäsa på dragfriplats under bakduk till dubbel storlek (c.a 45 min) och sätt på ugnen på 220 grader.
  7. Häll ut degen på mjölat underlag. Och arbeta någon minut, dela till 10 bullar och lägg på smord plåt.
  8. Lägg på bakduk och låt jäsa 30 minuter.
  9. Pensla med lätt uppvispat ägg.
  10. Grädda i mitten på ugnen tills de fått fin färg c.a 10-15 minuter.
  11. Låt svalna innan du bygger dina semlor.
  12. Rör ihop hallonen med sockret.
  13. Fördela först vispgrädden på alla bullar och toppa sedan med hallonfyllningen.
  14. Lägg på locken.
  15. Toppa locken med mandelflarn och florsocker efter smak.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›