Nu kan alla dina vänner äta samma mat: ”Blir hur gott som helst med Oddlygood”

Med Valios växtbaserade Oddlygoodprodukter kan vem som helst laga precis samma goda mat som man alltid har gjort.

Skillnaden är att alla – även vegetarianer, laktos- och glutenintoleranta – kan äta samma rätt. Kocken Mattias Eriksson har lång erfarenhet av matlagning och av att skapa nya recept. Han använder gärna Oddlygood både i matlagning och när han bakar.

– Det är enkelt att laga mat med växtbaserade produkter och det blir hur gott som helst. En av de allra största fördelarna med Oddlygoods hela utbud är att det är glutenfritt, vilket är ovanligt. Det gör också att alla kan äta samma mat, utan att man behöver ge avkall på smak eller konsistens, säger han.

Här hittar du våra favoritrecept med Oddlygood som gör det enkelt att laga mat som passar alla.

Mejeriprodukter som grädde, crème fraiche, yoghurt och ost går fint att byta ut till Oddlygood. Produkterna är helt växtbaserade och fria från både gluten, laktos, palmolja och soja.

Berikade med vitaminer och mjölksyrabakterier

Oddlygood gör det enkelt att addera mer växtbaserat. Till exempel den havrebaserade Dream Fraiche som används som vanlig crème fraiche och är berikad med vitaminer och goda bakterier.

– Den är grym till både varma och kalla rätter. Gör en falsk romsås med tångrom till exempel. Det är jättegott till fisk och grillade skaldjur i sommar! Dream Fraiche är också perfekt till dipp och dressingar eller när du kokar en sås. Den har väldigt bra egenskaper och den är väldigt god, säger Mattias Eriksson.

Kantarellpasta en favorit

En av Mattias Erikssons absoluta favoriter är en krämig kantarellpasta. Med Oddlygoods växtbaserade matlagningsgrädde Easy Cooking och den veganska osten Veggie grated blir det succé.

Dofterna som kommer fram när färska kantareller, helst nyplockade i skogen, börjar puttra på spisen tillsammans med krossad grönpeppar får det att vattnas i munnen och den här pastasåsen kommer snabbt bli allas favorit. Både veganer, flexitarianer, glutenintoleranta och de som undviker laktos. Med lite extra Veggie grated innan servering är detta magiskt gott!

– Oddlygood har verkligen lyckats med sina alternativ till ostar. De har bra smältegenskaper och god smak. De funkar lika bra på pizza och i gratänger som vilken vanlig ost som helst, säger Mattias Eriksson.

Läcker festmat och enkla vardagsrecept som passar alla

Gurtarna perfekta som mellanmål

Till efterrätt är en klick naturell gurt, baserad på havre, toppad med färska bär uppfriskande. Busenkelt, snyggt och gott! Oddlygoods alternativ till yoghurt passar också perfekt till en fräsch smoothie, till frukost eller som mellanmål.

Mattias Eriksson gör själv gärna smoothies och tipsar om att blanda i ananas och andra frukter och bär, och det går förstås bra med fryst frukt och bär om man inte har de färska hemma.

Oddlygood Easy Whipping är helt växtbaserad, gjord på vegetabilisk olja från kokos och raps. Den har samma fina egenskaper som vanlig vispgrädde och passar perfekt till många sorters efterrätter och olika bakverk som tårtor.

– Den är superlätt att vispa och blir fluffig och fin i konsistens och utseende. Smaken är len och mjuk. Den håller sig dessutom stabil på tårtor och semlor utan att sjunka ihop, säger Mattias Eriksson och lägger till: – Blanda den gärna med vanilj och lite limezest, för det blir magiskt gott!

Mattias Erikssons favoritrecept

Tema
Oddlygood gör det enkelt att äta mer växtbaserat
Tema
Enklare tillvaro med växtbaserade produkter från Oddlygood