Fortsätt till innehållet
Ceasarsallad med kyckling

Ceasarsallad med kyckling

Klassisk caesarsallad med kyckling är en av våra mest populära sallader som är förvånansvärt enkel att göra. Garanterat en succé om du bjuder över vänner på lunch.

Ceasarsallad med kyckling

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 msk
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 300 g kycklingfilé
  • ¼ tsk salt
  • 0 kg svartpeppar malen
  • romansallad (krukor)
  • 100 g parmesan
  • 2 dl krutonger

Sås


Instruktioner

  1. Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Stek kycklingfiléerna och krydda dem med salt och peppar.
  2. Skölj salladen och riv den i mindre bitar.
  3. Förbered såsen genom att blanda ingredienserna med stavmixer.
  4. Lägg upp sallad på ett serveringsfat och strö över parmesan. Skiva kycklingfilén och lägg ovanpå. Avsluta med krutonger och den sista parmesanen på toppen.
  5. Servera dressingen på sidan av salladen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.