
Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
35 min
Totalt
50 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn175°C
Recension
5
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 gul lök, finhackad
- 700 g nötfärs
- 3 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar, malen
- 800 g krossade tomater
-
200 g
Valio Laktosfri cream cheese vitlökValio laktosfri cream cheese är en krämig färskost med smak av vitlök. Passar utmärkt som…
- 2 tsk basilika, torkad
- 1 tsk strösocker
-
2 pkt (á 250g)
Valio Middagsmagi ostcrème cheddarMiddagsmagi ostcrème cheddar har en god & fyllig ostsmak och en krämig konsistens. Den laktosfria…
-
2½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 12 lasagneplattor
-
0 kg
Valio Laktosfri smör, till stekning och formSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Dela recept
Instruktioner
- Bryn löken i en stor stekpanna med lite smör, ca 5 minuter tills färsen fått färg. Tillsätt färsen och tomatpurén bryn och tills färsen får färg. Krydda med salt och peppar.
- Häll i krossade tomater och basilika. Skölj burkarna med en skvätt vatten och häll i pannan. Låt koka ca 15-20 minuter tills såsen tjocknar och färsen är genomstekt. Rör ner färskosten och smaka av med socker, och mer salt och peppar om det behövs.
- Blanda ostcrème och mjölk i en bunke.
- Smörj en stor ugnsform, mått ca 20x30 cm med lite smör.
- Varva lasagneplattor med köttfärssås och ostcrèmeblandningen i 3 lager. Avsluta med ostcrèmeblandningen.
- Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 35 minuter.
- Låt lasagnen svalna en stund innan servering.
Till recepten
Dela recept