Fortsätt till innehållet
Enkel och krämig lasagne

Enkel och krämig lasagne

Lasagne kan vara lite tidskrävande att göra men med färdig ostkräm och smaksatt färskost går det snabbare. Receptet är lagom till 6-8 personer, men eftersom lasagnen faktiskt bara blir godare dagen efter kan du gärna laga lite extra.

Enkel och krämig lasagne

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Instruktioner

  1. Bryn löken i en stor stekpanna med lite smör, ca 5 minuter tills färsen fått färg. Tillsätt färsen och tomatpurén bryn och tills färsen får färg. Krydda med salt och peppar.
  2. Häll i krossade tomater och basilika. Skölj burkarna med en skvätt vatten och häll i pannan. Låt koka ca 15-20 minuter tills såsen tjocknar och färsen är genomstekt. Rör ner färskosten och smaka av med socker, och mer salt och peppar om det behövs.
  3. Blanda ostcrème och mjölk i en bunke.
  4. Smörj en stor ugnsform, mått ca 20x30 cm med lite smör.
  5. Varva lasagneplattor med köttfärssås och ostcrèmeblandningen i 3 lager. Avsluta med ostcrèmeblandningen.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 35 minuter.
  7. Låt lasagnen svalna en stund innan servering.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.