Ingredienser

4 portioner

  • 4 skivor entrecôte
  • 1 tsk flingsalt
  •     svartpeppar
  • 2 st gul eller röd knipplök
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 tsk socker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 200 g fetaost
  • 250 g röda körsbärstomater
  • 250 g gula körsbärstomater
  • 1 st gurka
  • 3 dl Kalamataoliver (skivade)
  • 1 dl oregano och basilika (hackad)

Entrecôte med grekisk salsa

Beskrivning

Ingredienser

4 portioner

  • 4 skivor entrecôte
  • 1 tsk flingsalt
  •     svartpeppar
  • 2 st gul eller röd knipplök
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 tsk socker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 200 g fetaost
  • 250 g röda körsbärstomater
  • 250 g gula körsbärstomater
  • 1 st gurka
  • 3 dl Kalamataoliver (skivade)
  • 1 dl oregano och basilika (hackad)

Gör så här:

  1. Ta ut köttet från kylen ungefär 30 minuter innan det ska tillagas och lägg det på ett fat och krydda med salt och peppar.

  2. Skär löken i tunna skivor.

  3. Blanda salt, socker och vinäger i en skål. Tillsätt löken och låt stå i 15 minuter i rumstemperatur. Ta upp löken och lägg i en stor skål. Spara marinaden.

  4. Smula osten och vänd ner löken.

  5. Tärna tomater, skala och tärna gurka och skiva oliverna. Rör om försiktigt och avsluta med örter.

  6. Blanda den marinad som är kvar med olivolja och använd som salladsdressing.

  7. Pensla biffarna med lite olja och grilla på båda sidor i ca 2 minuter. Servera omedelbart. 

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Entrecôte med grekisk salsa


Populära avdelningar