Fortsätt till innehållet

Färskpotatispaj

En smakrik ostpaj med potatis som gärna kan toppas med crème fraiche, löjrom, rökt lax eller chark. Pajen är god både varm och kall, som en lättare lunch, på en buffé eller till grillat.

Färskpotatispaj

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 kg färskpotatis, kokt och kall
  • knipplökar
  • 2 dl
    Valio Emmentaler ost Röd 6 månader
    En ost med mild och nötig smak - ett gott alternativ på osttallriken eller som…
    Valio emmental rödstämplad 6 månader e350 g
  • 1 paket smördeg
  • ägg
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 0 kg salt
  • 0 kg svartpeppar
  • ½ dl dill, hackad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Strimla löken. Riv osten grovt.
  3. Rulla ut smördegen och klä en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  4. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
  5. Lägg potatis, lök, dill och ost i pajskalet.
  6. Häll över äggstanningen. Grädda i ca 35-40 minuter tills den stelnat. Lägg över aluminiumfolie mot slutet om pajen får för mycket färg.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.