Ingredienser

10 portioner

  • 1 kg Potatis (kokt, kall)
  • 2 dl Valio laktosfri vispgrädde
  • 2 dl Emmentaler, Valio (riven)
  • 3 st ägg
  • 1 pkt smördeg
  • 3 st knipplökar
  • 1⁄2 dl dill (hackad)
  •     salt
  •     peppar

Färskpotatispaj

Beskrivning

Ingredienser

10 portioner

  • 1 kg Potatis (kokt, kall)
  • 2 dl Valio laktosfri vispgrädde
  • 2 dl Emmentaler, Valio (riven)
  • 3 st ägg
  • 1 pkt smördeg
  • 3 st knipplökar
  • 1⁄2 dl dill (hackad)
  •     salt
  •     peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rulla ut smördegen och klä en form med löstagbar kant , 24 cm i diameter.
  3. Skär potatisen i skivor, 1 cm tjocka. Strimla löken.
  4. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
  5. Lägg potatis, lök och osten i pajskalet.
  6. Häll över äggstanningen. Grädda i ca 35-40 minuter tills den stelnat. Lägg över aluminiumfolie mot slutet om pajen får för mycket färg.

Tips! Pajen kan serveras både varm och kall. Gärna med Valio creme fraiche och löjrom.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Färskpotatispaj


Populära avdelningar