Fortsätt till innehållet
Grillat halloumi- och grönsaksspett

Grillat halloumi- och grönsaksspett

Sommarens kanske smarrigaste grillspett där grönsakerna får smak av en örtolja. Skär grönsakerna i lika stora bitar så blir det enklare att grilla spetten jämnt. Gillar du hetare mat kan du med fördel mixa ner lite chili i oljan.

Grillat halloumi- och grönsaksspett

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • gul paprika
  • ½  aubergine
  • zucchini
  • 200 g champinjoner
  • 200 g halloumi
  • 0 kg grillspett

Örtolja

  • 1 dl olivolja
  • ½ kruka gräslök
  • ½ kruka basilika
  • ½ tsk salt
  • 0 kg svartpeppar

Instruktioner

  1. Skölj och skär grönsakerna och i bitar. Skär halloumin i ½ cm tjocka skivor
  2. Trä upp grönsakerna varvat med halloumi på grillspett.
  3. Mixa ingredienserna till örtoljan med en stavmixer.
  4. Grilla spetten tills grönsakerna har mjuknat något och fått fin färg, ca 10 minuter.
  5. Pensla med örtoljan och grilla någon minut till. Salta och peppra.
  6. Servera spetten med resten av örtoljan.
  7. Tips: Om grillspetten är av trä är det bra att blötlägga dem 30 minuter i kallt vatten innan grönsakerna träs upp så tål de värmen bättre.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.