Fortsätt till innehållet

Jordgubbsgranola

Rostad granola med nötter som du toppar med frystorkade jordgubbar. Blanda in jordgubbarna efter att du rostat granolan, annars blir dom brända. Du kan byta ut cashew- och macademianötter till valfria nötter eller vad du har hemma.

Jordgubbsgranola

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 dl vatten
  • 3 msk rapsolja
  • ½ dl honung
  • 8½ dl havregryn
  • 1 dl macadamianötter
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl solrosfrön
  • 1½ tsk kardemumma, stött

Topping

  • 2 dl frystorkade jordgubbar
  • 2 dl kokosflakes

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 150 °C.
  2. Koka upp vatten, olja och honung i en kastrull. Rör om tills allt blandats ut.
  3. Blanda havregryn, nötter, solrosfrön och nymortlad kardemumma i en bunke. Häll över honungsvattnet och rör om.
  4. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 40 minuter, rör om var tionde minut. Granolan skall ha fått lite färg innan du tar ut den. Låt svalna och tillsätt sen frystorkade jordgubbar och rostade kokosflakes. Förvara i lufttät burk eller påse.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.