
Förberedelsetid
Aktiv
10 min
Passiv
40 min
Totalt
50 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn150°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 dl vatten
- 3 msk rapsolja
- ½ dl honung
- 8½ dl havregryn
- 1 dl macadamianötter
- 1 dl cashewnötter
- 1 dl solrosfrön
- 1½ tsk kardemumma, stött
Topping
- 2 dl frystorkade jordgubbar
- 2 dl kokosflakes
Dela recept
Instruktioner
- Värm ugnen till 150 °C.
- Koka upp vatten, olja och honung i en kastrull. Rör om tills allt blandats ut.
- Blanda havregryn, nötter, solrosfrön och nymortlad kardemumma i en bunke. Häll över honungsvattnet och rör om.
- Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 40 minuter, rör om var tionde minut. Granolan skall ha fått lite färg innan du tar ut den. Låt svalna och tillsätt sen frystorkade jordgubbar och rostade kokosflakes. Förvara i lufttät burk eller påse.
Till recepten
Dela recept
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.