Fortsätt till innehållet
Kladdkaka med jordnötscrunch och vaniljgrädde

Kladdkaka med jordnötscrunch och vaniljgrädde

En riktigt god och snabblagad chokladkaka är aldrig fel. Den här kladdiga kladdkakan serveras med jordnötscrunch och vaniljvisp. Enkelt och så gott!

Kladdkaka med jordnötscrunch och vaniljgrädde

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Kladdkaka

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1½ dl kakao
  • 150 g chokladknappar 70%
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • ½ dl lönnsirap

Jordnötscrunch

  • 100 g salta jordnötter
  • ½ dl strösocker

Vaniljvisp

Till formen

  • 15 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1 dl ströbröd

Instruktioner

Kladdkaka

  1. Värm ugnen till 200 C. Smöra och bröa en form (ca 22 cm Ø).
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Smält smöret och blanda ner det. Blanda ner lönnsirap och grädde.
  4. Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter tills den stelnat på ytan men fortfarande är krämig inuti. Ta ut kakan och låt den svalna lite före servering.

Jordnötscrunch

  1. Värm en stekpanna till medelhög temperatur.
  2. Lägg ner jordnötterna och sockret och rör runt i några minuter tills sockret är karamelliserat.
  3. Häll snabbt upp dem på en tallrik och låt svalna helt. Hacka jordnötterna grovt.

Vaniljvisp

  1. Blanda vispgrädde med vaniljsocker och vispa tills det är luftigt och krämigt.
  2. Servera kakan med jordnötscrunchet och vaniljvispet.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.