Fortsätt till innehållet
Kladdkaka med vaniljgrädde

Kladdkaka med vaniljgrädde

En enkel kladdkaka kan rädda fikat när du får oväntat besök eller bara blir sugen på något gott. Glöm inte saltet, det är det som gör kladdkakan oförglömlig! Servera med vaniljgrädde för lite extra guldkant.

Kladdkaka med vaniljgrädde

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1½ dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 125 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt

Till servering


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C och kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform (ca 27 cm Ø). Smöra och bröa kanterna.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.
  4. Blanda ner det smälta smöret och grädden i skålen.
  5. Häll smeten i formen och grädda i ca 18-20 minuter. Låt svalna.
  6. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa grädde med vaniljfröna och servera till.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.