Fortsätt till innehållet
Knäckig blåbärspaj

Knäckig blåbärspaj

Enkel och god knäckig blåbärspaj med havregryn, sirap och grädde – perfekt att servera med vaniljsås, grädde eller glass.

Knäckig blåbärspaj

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Fyllning

  • 8⅓ dl blåbär (färska eller frysta)
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker

Knäcktäcke

  • 1½ dl
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1½ dl ljus sirap
  • ½ dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0 kg flingsalt (en nypa)

Till servering


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda blåbär, socker, potatismjöl och vaniljsocker i en pajform (ca 24 cm i diameter).
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt sirap och grädde, rör om tills allt blandas.
  4. Blanda havregryn, socker, vetemjöl, bakpulver och flingsalt i en bunke.
  5. Häll smörblandningen över de torra ingredienserna och rör ihop till en smet.
  6. Fördela smeten över blåbären i ett jämnt lager.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25–30 minuter, tills pajen är gyllene.
  8. Låt pajen svalna något innan servering.

Till servering

  1. Servera pajen med vaniljsås, vispad grädde eller en klick vaniljglass.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.