
Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
25 min
Totalt
40 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderFyllning
- 8⅓ dl blåbär (färska eller frysta)
- ½ dl strösocker
- 1 msk potatismjöl
- 1 tsk vaniljsocker
Knäcktäcke
-
1½ dl
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 dl havregryn
- 2 dl strösocker
- 1½ dl vetemjöl
- 1½ dl ljus sirap
-
½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 tsk bakpulver
- 0 kg flingsalt (en nypa)
Till servering
-
3 dl
Valio Laktosfri Vanilla™ vaniljsåsValio laktosfri vaniljsås har en krämig smak och innehåller äkta vanilj från vaniljstång. Den passar…
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda blåbär, socker, potatismjöl och vaniljsocker i en pajform (ca 24 cm i diameter).
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt sirap och grädde, rör om tills allt blandas.
- Blanda havregryn, socker, vetemjöl, bakpulver och flingsalt i en bunke.
- Häll smörblandningen över de torra ingredienserna och rör ihop till en smet.
- Fördela smeten över blåbären i ett jämnt lager.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 25–30 minuter, tills pajen är gyllene.
- Låt pajen svalna något innan servering.
Till servering
- Servera pajen med vaniljsås, vispad grädde eller en klick vaniljglass.
Till recepten
Dela recept