Ingredienser

14 portioner

  •     Köttbullar
  • 700 g nötfärs
  • 200 g Valio créme fraiche
  • 4 msk BBQ-sauce
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk svartpeppar (malen)
  • 3⁄4 tsk salt
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 200 g champinjoner
  • 14 st grillspett av trä
  • 1 1⁄2 dl Allround grillolja
  •     Vitlökssås
  • 200 g Valio créme fraiche
  • 2 st vitlöksklyftor (hackade)
  • 1⁄4 tsk salt

Köttbullar på spett

Beskrivning

Ingredienser

14 portioner

  •     Köttbullar
  • 700 g nötfärs
  • 200 g Valio créme fraiche
  • 4 msk BBQ-sauce
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk svartpeppar (malen)
  • 3⁄4 tsk salt
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 200 g champinjoner
  • 14 st grillspett av trä
  • 1 1⁄2 dl Allround grillolja
  •     Vitlökssås
  • 200 g Valio créme fraiche
  • 2 st vitlöksklyftor (hackade)
  • 1⁄4 tsk salt

Gör så här:

Köttbullar

  1. Blötlägg grillspetten i kallt vatten.

  2. Blanda crème fraîche, bbq sauce, peppar, ägg, ströbröd och salt i en skål.

  3. Hacka löken. Tillsätt löken och köttfärs i äggblandningen och arbeta ihop smeten ordentligt. Förvara smeten i kylskåp i 20 minuter.

  4. Rulla ca 50 köttbullar.

  5. Värm ugnen till 225° C.

  6. Skölj och skär paprika i stora bitar. Ansa champinjonerna, skär i bitar lagom stora för att träs på spetten.

  7. Trä köttbullar och grönsaker på grillspetten. Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper.

  8. Pensla spetten med allround grillolja. Grädda högt upp i ugnen 225 grader i ca 10-15 minuter.

Dippsås

  1. Blanda crème fraiche, den hackade vitlöken och salt i skål. Servera köttbullspetten med dippsåsen och en god sallad.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Köttbullar på spett


Populära avdelningar