Fortsätt till innehållet
Oklahoma Style Burgers

Oklahoma Style Burgers

Receptet har sitt ursprung i Oklahoma och bygger på att man pressar in tunt skivad gul lök i burgaren under stekningen, och avslutar med att låta en skiva ost smälta in. Resultatet blir en riktigt god smashburgare!

Oklahoma Style Burgers

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Burgarna

  • 850 g nötfärs
  • gula lökar
  • vitlöksklyftor
  • 2 msk soja, japansk
  • 1½ msk kalvfond
  • 2 msk paprikapulver, rökt
  • 1 msk bBQ-sås
  • 0 kg svartpeppar
  • 1 msk rapsolja

Tillbehör

  • hamburgerbröd
  • cheddarost, skivor
  • 2 msk amerikansk gul senap
  • 1 msk rapsolja

Instruktioner

  1. Skala lökarna. Skiva 6 av lökarna i så tunna lökringar du kan, gärna med en mandolin. Det ska vara mycket lök, så oroa dig inte om det känns mycket! Lägg åt sidan.
  2. Finhacka lökarna som är kvar. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Blanda nötfärs, hackad lök och smaka av med soja, fond, paprika och bbq-sås. Krydda med peppar.
  4. Forma till bollar på ca 80-100 g vardera. Ställ kallt tills det är dags att steka.
  5. Hetta upp en stekpanna med lite olja på medelhög värme, lägg ner bollarna. Toppa dem direkt med en rejäl hög skivad lök per boll. Smasha dem med en hamburgerpress, en bred stekspade eller med botten på en kastrull. Löken ska pressas in i biffen, samtidigt som biffen pressas ner i stekpannan och får rejält med stekyta. Låt steka i ca 60 sekunder.
  6. Krydda med rikligt med svartpeppar. Flippa. Lägg på en ostskiva och stek burgarna klara ca 2 minuter på andra sidan. Ha fortsatt hög värme så löken och biffen får fin färg.
  7. Upprepa tills alla burgare är stekta.
  8. Rosta bröden och bred på lite senap. Lägg ihop två burgare på varandra. Servera direkt.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.