Fortsätt till innehållet
Saffransbullar med vanilj

Saffransbullar med vanilj

Saftiga saffransbullar med vanilj

Saffransbullar med vanilj

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Deg

  • 150 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 5 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3%
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1,5 L
  • 50 g jäst för söta degar
  • 1 g (2 förp) saffran
  • 2 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 14 dl (840 g) vetemjöl

Fyllning

  • 150 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker

Pensling och topping

  • 1 ägg
  • 0 kg pärlsocker

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till ca 37 °C (fingervarmt).
  2. Smula jästen i en bunke. Häll över degvätskan och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, socker och salt. Arbeta in mjölet lite i taget tills du får en smidig deg som släpper från kanterna. Knåda degen i ca 10 minuter för hand eller 5–7 minuter i maskin.
  3. Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i ca 45 minuter tills degen har dubblats i storlek.
  4. Blanda smör, socker och vaniljsocker till en jämn och mjuk fyllning.
  5. Lägg upp degen på lätt mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel, ca 40 × 60 cm. Bred på fyllningen jämnt över hela degen. Rulla ihop från långsidan och skär i ca 3 cm tjocka remsor.
  6. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 30–40 minuter.
  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, 225 °C (200 °C varmluft), i 8–10 minuter tills de fått vacker gyllene färg.
  8. Låt bullarna svalna under bakduk så att de håller sig mjuka och saftiga.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.