Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
1 h 15 min
Totalt
2 h
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderDeg
-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
5 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 50 g jäst för söta degar
- 1 g (2 förp) saffran
- 2 dl socker
- ½ tsk salt
- 14 dl (840 g) vetemjöl
Fyllning
-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1½ dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
Pensling och topping
- 1 ägg
- 0 kg pärlsocker
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till ca 37 °C (fingervarmt).
- Smula jästen i en bunke. Häll över degvätskan och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, socker och salt. Arbeta in mjölet lite i taget tills du får en smidig deg som släpper från kanterna. Knåda degen i ca 10 minuter för hand eller 5–7 minuter i maskin.
- Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i ca 45 minuter tills degen har dubblats i storlek.
- Blanda smör, socker och vaniljsocker till en jämn och mjuk fyllning.
- Lägg upp degen på lätt mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel, ca 40 × 60 cm. Bred på fyllningen jämnt över hela degen. Rulla ihop från långsidan och skär i ca 3 cm tjocka remsor.
- Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 30–40 minuter.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, 225 °C (200 °C varmluft), i 8–10 minuter tills de fått vacker gyllene färg.
- Låt bullarna svalna under bakduk så att de håller sig mjuka och saftiga.
Till recepten
Dela recept