Förberedelsetid
Aktiv
25 min
Passiv
1 h 30 min
Totalt
1 h 55 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn225°C
Recension
5
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 3 dl grötris
- 12 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 paket saffran
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl strösocker
- 1½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
-
6 dl
Valio Laktosfri matgräddeValio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
- 4 ägg
- 1 tsk bittermandelessens
Jordgubbskompott
- 500 g jordgubba, frysta
- 1 vaniljstång
- 2½ dl strösocker
- 1 dl gelésocker
Till servering
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 0 kg florsocker
Dela recept
Instruktioner
- Koka upp ris, vatten och salt. Låt sjuda på svag värme i ca 45 minuter. Häll eventuellt på mer vatten om det blir för torrt.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda de torra ingredienerna i en bunke. Blanda ner kokosgrädde, mandelessens och riset och rör till en jämn smet.
- Lägg grötblandningen i en ugnsform och grädda i ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna.
Jordgubbskompott
- Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg allt i en kastrull tillsammans med jordgubbarna och sockret. Låt sjuda i 10-15 minuter tills det mesta av vattnet kokat bort.
- Rör ner gelésockret och låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
- Häll över i en skål och låt svalna helt i kylskåpet.
servering
- Vispa kokosgrädden.
- Pudra över florsocker servera saffranspannkakan med grädde och kompott.
Till recepten
Dela recept