Fortsätt till innehållet
Tårta med passionsfrukt och citrus

Tårta med passionsfrukt och citrus

Denna tårta är många festers räddare. Fylld med exotiska smaker och har ett fluffigt citronskum på toppen.

Tårta med passionsfrukt och citrus

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Tårtbotten

Fyllning

Dekoration

  • 0 kg passionsfrukt
  • 0 kg färsk mynta

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt svalna. Blanda samman övriga ingredienser till kakan och tillsätt smöret. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda i 175 °C i ca 40 min.
  2. Dela kakan i två halvor och låt svalna ordentligt.
  3. Fukta båda halvorna av tårtbotten med fruktjuicen Lägg ut den ena bottendelen på ett serveringsfat. Bred ut ca hälften av sylten och den konserverade mangon på botten. Vispa grädde och citronkvargen fluffigt. Bred ut smeten på tårtbotten.
  4. Bred lite sylt på den andra halvan av kakan och lägg den ovanpå den fyllda kakan som ett täcke. Använd en spatel för att fördela citronskummet på sidorna och toppen av kakan. Använd en liten spatel och bred ut resten av sylten på kanterna av kakan.
  5. Garnera tårtan med passionsfrukt och färsk mynta.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.