Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
30 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 150 g hasselnötter
- 200 g choklad (ljus eller mörk efter smak)
- 0 kg flingsalt till topping
- 0 kg pistagenötter till topping
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 °C. Rosta nötterna i 8–10 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna något.
- Häll nötterna i en kökshandduk och gnugga bort det mesta av skalen.
- Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugn.
- Lägg nötterna i små grupper om tre på ett bakplåtspapper.
- Rulla eller skeda choklad över nötterna så de täcks helt.
- Strö över lite flingsalt eller hackade nötter innan chokladen stelnar.
- Låt stå i rumstemperatur eller kyl tills chokladen satt sig helt.
Till recepten
Dela recept
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.