Fortsätt till innehållet
Ugnsbakad cheesecake toppad med färska bär

Ugnsbakad cheesecake toppad med färska bär

Njut av en klassisk laktosfri ugnsbakad cheesecake toppad med färska bär. En riktig dröm för den som älskar cheesecake.

Ugnsbakad cheesecake toppad med färska bär

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Botten

  • 150 g digestivekex
  • 75 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1 tsk kanel, malen

Fyllning

Dekoration

  • 2 dl färska bär

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper på botten av en springform.
  3. Krossa kexen. Smält smöret, blanda med kex och kanel. Tryck ut kexblandningen i botten och längs kanterna på formen.
  4. Vispa samman ingredienserna till fyllningen till en slät kräm. Häll ner i formen.
  5. Grädda i ca 60 minuter.
  6. Låt svalna. Kakan är fortfarande lös när den tas ur ugnen, men stelnar när den svalnar.
  7. Servera kyld, dekorerad med färska bär.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.