Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
1 h
Totalt
1 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBotten
- 150 g digestivekex
-
75 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 tsk kanel, malen
Fyllning
-
400 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
-
200 g
Valio Laktosfri kvarg citronLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av citron. God som den är tillsammans med…
- 1 citron, saft och finrivet skal
- 1 dl florsocker
- 1½ msk potatismjöl
- 1 msk vaniljsocker
Dekoration
- 2 dl färska bär
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Spänn fast ett bakplåtspapper på botten av en springform.
- Krossa kexen. Smält smöret, blanda med kex och kanel. Tryck ut kexblandningen i botten och längs kanterna på formen.
- Vispa samman ingredienserna till fyllningen till en slät kräm. Häll ner i formen.
- Grädda i ca 60 minuter.
- Låt svalna. Kakan är fortfarande lös när den tas ur ugnen, men stelnar när den svalnar.
- Servera kyld, dekorerad med färska bär.
Till recepten
Dela recept