Ingredienser

4 portioner

Zucchinibiffar

Zucchinibiffar

Beskrivning

Zucchinibiffar är ett nyttigt och förvånansvärt gott alternativ till dig som vill äta mindre kött och mera grönt. Prova själv så får du se! Visste du att zucchinin är proppad med näringsämnen och innehåller bland annat C-vitamin som är bra för ditt immunförsvar? Det här receptet på zucchinibiffar passar utmärkt som vardagsmiddag eftersom att det går snabbt och är lätt att laga, och går hem hos både barnen och laktoskänsliga magar. Dessutom går det att variera tillbehören i oändlighet! 

PS. Älskar du zucchini? Prova också den trendiga hälsofrukosten Zoats.

Ingredienser

4 portioner

Gör så här:

  1. Riv zucchinin i ett durkslag och salta. Låt stå en stund och krama sedan ur vätskan.
  2. Vispa ihop ägg och laktosfri crème fraiche i en bunke. 
  3. Strimla purjolök och persilja och blanda i smeten tillsammans med de övriga ingredienserna. 
  4. Justera konsistensen genom att öka mängden ströbröd eller creme fraiche, beroende på om den är för lös eller torr. Det ska gå att forma platta biffar av smeten. 
  5. Smaka av med salt och peppar och stek biffarna i olivolja i några minuter på varje sida. 
  6. Servera zucchinibiffarna genast, gärna tillsammans med en stor sallad och en fräsch laktosfri tsatsiki- eller varför inte en härlig paprikasalsa?

 

 

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Zucchinibiffar

Anonymous skriver:

Prove med Valio cream cheese
Prove med Valio cream cheese istället av Valio creme fraîche och mynta för persilja. Super gott!


Populära avdelningar