Fortsätt till innehållet
Smörskola

Tema

Smörskola

Lyckas med bullarna

Smör är en given ingrediens i bullar och andra sorters bakverk. Smörets smak ger en extra skjuts till varmdoftande kryddor såsom vanilj, saffran och kanel.

Brynt smör – en fransk favorit som ger nötig smak

Ett sätt att få aromen i smöret att träda fram ännu mer är att bryna smöret. På franska kallas brynt smör beurre noisette, hasselnötssmör, just för att smaken blir fint nötig. I det franska köket används ofta brynt smör, mycket för att det är en smakförhöjare till både sött och salt.

Ghee – rent smörfett med lång hållbarhet

Ghee är klarat eller skirat smör med lång hållbarhet som kan användas i mycket höga temperaturer. Det lagras i rumstemperatur. Om du är noggrann med att hålla din ghee väl försluten och använder rena redskap kan den hålla i upp till ett år. Den långa hållbarhetstiden beror på att alla enzymer och all vätska har kokats bort.

Vispat smör – enkelt att göra själv

Vispat smör, eller restaurangsmör som det också kallas, är förvånansvärt enkelt att göra själv. Det enda du behöver är smör, en visp och en smula tålamod.