Ingredienser

4 portioner

Anka med blomkål- och potatispuré

Beskrivning

Ingredienser

4 portioner

Gör så här:

Anka

  1. Sätt ugnen på 150°C. Torka av ankfilén med hushållspapper och halstra den med skinnsidan nedåt i en grillpanna eller på grillen. Vänd när den fått ordentligt med färg och salta och peppra ganska rikligt. Ge den andra sidan färg och salta och peppra.
  2. Slå in i aluminiumfolie och låt ligga i ugnen med en kärntermometer instucken i mitten. Tag ur när den uppnått 54°C. 

Såsen

  1. Skala och finhacka lökarna, låt mjukna i en kastrull tillsammans med smöret, strö över sockret och låt mörkna. Slå över vinet, vattnet, fonden, lagerbladet och balsamvinägern.
  2. Låt sjuda så att ungefär hälften kokar bort. Sila av med finmaskig sil och vispa sedan i redningen. Smaka av med salt och peppar.

Friterad palsternacka

  1. Skala palsternackan och skär tunna fina strimlor med hjälp av en vass kniv. Hetta upp oljan (handskas försiktig med het olja) och lägg i palsternackan, lyft ur och låt rinna av på hushållspapper, salta lätt. Servera som en liten hög på toppen av ankan.

Puré

  1. Koka potatisen och blomkålen mjuka i lättsaltat vatten. Vispa i smöret och lite mjölk till en slät kräm, smaka av med salt och peppar.

 Servera gärna med en lätt sallad till.

Foto: Annika Broman

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Anka med blomkål- och potatispuré


För mer information om maghälsa

Populära avdelningar