Fortsätt till innehållet

Bearnaisesås

En klassisk bearnaisesås är inte så svårlagad som dess rykte påstår. Ta det lugnt, se till att alla ingredienser har samma temperatur och läs noggrant och lär dig göra hela familjens favoritsås hemma – laktosfri så den passar alla. Skulle såsen spricka kan du testa att vispa ned en isbit.

Bearnaisesås

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • schalottenlökar
  • 300 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • ½ dl vatten
  • 2 msk färsk dragon, hackad
  • äggulor
  • 2 msk färsk persilja, hackad
  • 1 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • ½ krm vitpeppar

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken fint.
  2. Smält smöret och håll det varmt i ett vattenbad på ca 50 °C.
  3. Koka upp lök, vinäger och vatten i en kastrull. Reducera till hälften.
  4. Sila av och spara löken och mät upp ½ dl vätskan.
  5. Häll tillbaka löken och vätskan i kastrullen och tillsätt dragonen.
  6. Vispa ner äggulorna. Häll ner smöret lite i taget under ständig vispning, så att såsen inte skär sig.
  7. Vänd ner persiljan och smaka av med citronsaft, peppar och salt.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.