Fortsätt till innehållet
Butternutpumpasoppa

Butternutpumpasoppa

Krämig pumpasoppa med chili, ingefära och citron – en värmande höstfavorit med frisk hetta.

Butternutpumpasoppa

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1½ kg pumpa (butternut)
  • gul lök
  • ca 25 g färsk ingefära
  • röd chili
  • 2 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 400 g krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • grönsaksbuljong
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 tsk citron, pressad
  • 1 burk (200 g)
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g

Instruktioner

  1. Dela pumpan och skär den i mindre bitar. Gröp ur kärnorna och det mjuka innanmätet. Skala och skär pumpan i stora tärningar.
  2. Grovhacka lök, chili och ingefära.
  3. Värm smöret i en stor kastrull (3–4 liter). Tillsätt pumpa, lök, chili och ingefära. Fräs lätt några minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt soppan sjuda under lock tills pumpan är helt mjuk, cirka 20–25 minuter. Rör om då och då.
  5. Mixa soppan slät med stavmixer eller i blender.
  6. Värm upp igen och späd med lite vatten om soppan känns för tjock.
  7. Smaka av med salt, svartpeppar och 1–2 tsk färskpressad citronsaft.
  8. Rör i crème fraîche precis före servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.