Fortsätt till innehållet
Chicken nuggets med limedipp

Chicken nuggets med limedipp

Kycklingnuggets är lätta att göra själv av kycklingbröst. I det här receptet kryddas nuggetsen med asiatisk grön currypasta och doppas i en fräsch och syrlig limedipp.

Chicken nuggets med limedipp

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 msk grön currypasta
  • 1 dl vetemjöl
  • ägg
  • ½ dl ströbröd
  • 0 kg olja, till stekning

Dippsås


Instruktioner

  1. Börja med dippsåsen. Tvätta limen. Riv skalet, dela limen och pressa ur saften från ena halvan. Blanda ihop med resten av ingredienserna. Täck över och låt stå i kylen.
  2. Skär kycklingfiléerna i cirka 7 mm tjocka skivor. En filé blir cirka 8 skivor. Bred ut grön currypasta över hela ytan. Strö sedan på 1/2 tsk salt.
  3. Lägg vetemjöl på en tallrik, uppvispat ägg på en och ströbröd på en. Strö 1/2 tsk salt i ströbrödet.
  4. Rulla först kycklingbitarna i vetemjöl, doppa sedan i ägg och till sist i ströbrödet.
  5. Stek nuggets i rikligt med olja på båda sidor tills de är krispiga och gyllenbruna.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.