Fortsätt till innehållet
Chokladpavlova med hallon och pistage

Chokladpavlova med hallon och pistage

Små pavlovabakelser doppade i choklad och med en gömma av pistagekräm och hallonkompott.

Chokladpavlova med hallon och pistage

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • äggvita
  • 2½ dl strösocker
  • ½ tsk citron (pressad)
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 2 msk hackade hasselnötter

Hallonkompott

  • 250 g hallon (frysta tinade)
  • 125 g syltsocker
  • 1 krm kardemumma (stött)

Fyllning och topping

  • 2½ dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 msk florsocker
  • 1½ dl pistagekräm
  • 2 msk kakao
  • 1 dl hyvlad mörk choklad
  • 10  färska hallon

Instruktioner

Pavlova

  1. Sätt ugnen på 90 grader varmluft.
  2. Blanda äggvitor, socker och pressad citron i en rostfri bunke tillhörande en köksassistent och ställ över ett vattenbad. Vispa hela tiden. När smeten når en temperatur på 60 grader sätter du bunken i köksassistenten och vispar tills du har en sval, glansig och fast maräng. Lägg marängen i en spritspåse med önskad tyll och spritsa ut korgar på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda marängen 1-1 1/2 timmar, beroende på stora de är. Låt dem stå kvar i eftervärmen tills ugnen svalnat helt (låt en sked sitta i ugnsöppningen så det kommer in luft).
  4. Smält choklad och blanda i hackade och rostade hasselnötter. Doppa pavlovorna i marängen och låt rinna av och stelna på ett galler.

Hallonkompott

  1. Koka upp hallon, syltsocker och kardemumma i en kastrull, låt småkoka i 10 minuter. Låt svalna. Häll upp i spritspåse och förvara i kyl fram till montering.

Montering

  1. Vispa upp grädde med florsocker.
  2. Fyll pavlovorna med pistagekräm och hallonkompott. Spritsa på grädde. Pudra över kakao och dekorera med hyvlad choklad och färska hallon.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.