
Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
1 h 30 min
Totalt
2 h 15 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 3 äggvita
- 2½ dl strösocker
- ½ tsk citron (pressad)
- 100 g mörk choklad (70%)
- 2 msk hackade hasselnötter
Hallonkompott
- 250 g hallon (frysta tinade)
- 125 g syltsocker
- 1 krm kardemumma (stött)
Fyllning och topping
-
2½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 msk florsocker
- 1½ dl pistagekräm
- 2 msk kakao
- 1 dl hyvlad mörk choklad
- 10 färska hallon
Dela recept
Instruktioner
Pavlova
- Sätt ugnen på 90 grader varmluft.
- Blanda äggvitor, socker och pressad citron i en rostfri bunke tillhörande en köksassistent och ställ över ett vattenbad. Vispa hela tiden. När smeten når en temperatur på 60 grader sätter du bunken i köksassistenten och vispar tills du har en sval, glansig och fast maräng. Lägg marängen i en spritspåse med önskad tyll och spritsa ut korgar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda marängen 1-1 1/2 timmar, beroende på stora de är. Låt dem stå kvar i eftervärmen tills ugnen svalnat helt (låt en sked sitta i ugnsöppningen så det kommer in luft).
- Smält choklad och blanda i hackade och rostade hasselnötter. Doppa pavlovorna i marängen och låt rinna av och stelna på ett galler.
Hallonkompott
- Koka upp hallon, syltsocker och kardemumma i en kastrull, låt småkoka i 10 minuter. Låt svalna. Häll upp i spritspåse och förvara i kyl fram till montering.
Montering
- Vispa upp grädde med florsocker.
- Fyll pavlovorna med pistagekräm och hallonkompott. Spritsa på grädde. Pudra över kakao och dekorera med hyvlad choklad och färska hallon.
Till recepten
Dela recept