Drömtårta - rulltårta med smörkräm

Drömtårta - rulltårta med smörkräm

Drömtårta - rulltårta med smörkräm

Drömtårta - rulltårta med smörkräm

Den traditionella drömtårtan består av saftig chokladkaka fylld med en smarrig smörkräm. Drömtårtan går snabbt att göra och kan frysas in vid behov.

14 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser14 Portioner

Rulltårta

4 st
Ägg
1 ½ dl
Socker
1 dl
Potatismjöl
½ dl
Kakao
1 tsk
Bakpulver

Smörkräm

50 g
1 dl
Florsocker
1 msk
Vaniljsocker
200 g

Gör så här

  1. Vispa rumsvarma ägg och socker till ett tjockt, lätt skum. Blanda torra ingredienser. Tillsätt dem genom en sil till skummet, rör försiktigt. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  2. Grädda i 200 grader i ca 10 minuter.
  3. Ställ åt sidan på en plåt med sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.
  4. Låt smöret mjukna i rumstemperatur eller värm det snabbt i mikron. Tillsätt florsocker och vaniljsocker. Blanda sedan i färskosten och rör samman till en kräm. Bred ut blandningen på den avsvalnade tårtbotten. Rulla ihop.
  5. Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.