Fortsätt till innehållet
Drömtårta – rulltårta med smörkräm

Drömtårta – rulltårta med smörkräm

Den traditionella drömtårtan består av saftig chokladkaka fylld med en smarrig smörkräm. Drömtårtan går snabbt att göra och kan frysas in vid behov. Gott både till fika och som efterrätt med lite bär.

Drömtårta – rulltårta med smörkräm

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Rulltårta

  • ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0 kg strösocker till kakan

Smörkräm


Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt till ett tjockt, lätt skum. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem. Rör försiktigt. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Grädda i 200 °C i ca 10 minuter.
  3. Strö socker på kakan och lägg på ett bakplåtspapper. Vänd upp och ned. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
  4. Låt smöret mjukna i rumstemperatur eller värm det snabbt i mikron. Tillsätt florsocker och vaniljsocker. Blanda i färskosten och rör samman till en kräm. Bred blandningen på den avsvalnade tårtbotten. Rulla ihop från långsidan.
  5. Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.