Fortsätt till innehållet
Filip Poons snabba smörgåstårta

Filip Poons snabba smörgåstårta

En smakrik klassiker i ny tappning! Den här perfekta, enkla och krämiga smörgåstårtan svänger du snabbt ihop.

Filip Poons snabba smörgåstårta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 8  skivor skivat formbröd eller annat ljust bröd
  • 3  skivor kallrökt lax
  • 1 dl färska räkor, skalade
  • 100 g
    Valio Laktosfri cream cheese naturell
    Valio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
    Valio Laktosfri cream cheese naturell 25% 200 g
  • 1 dl
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 1 msk dill hackad
  • 1 krm salt
  • 0 kg citron, saften från ett par droppar

Fyllning Bostonröra

Topping

  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 100 g
    Valio Laktosfri cream cheese naturell
    Valio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
    Valio Laktosfri cream cheese naturell 25% 200 g
  • 0 kg gräslök, hackad
  • 0 kg dill hackad
  • 0 kg kallrökt lax
  • 0 kg färska räkor, skalade
  • 0 kg citronskivor
  • 0 kg gurka skivad

Instruktioner

Fyllning lax- och räkröra

  1. Hacka laxen och räkorna.
  2. Lägg i en skål och blanda i cream cheese, crème fraiche och dill.
  3. Smaksätt med salt och några droppar citron.

Fyllning bostonröra

  1. Blanda crème fraiche med majonnäs och hackad gurka på burk.

Montering

  1. Första lagret: bred ut lax- och räkröra på första brödskivan.
  2. Andra lagret: lägg på ett bröd och bostonröran ovanpå. Lägg sedan på ett bröd och lax- och räkröran.
  3. Avsluta med en brödskiva.

Topping

  1. Vispa grädde och blanda i cream cheese.
  2. Täck alla ytor med grädd- och creme cheeseblandningen.
  3. Dekorera med valfri topping som hackad gräslök, dill, kallrökt lax, räkor, citronskiva och färsk skivad gurka.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.