Fortsätt till innehållet
Grillad sticky chicken

Grillad sticky chicken

Prova att lägga marinerade kycklingklubbor på grillen! Den söta men samtidigt kryddiga marinaden karamelliseras till en krispig och läcker glasyr på ytan av kycklingbenen. Det gör köttet otroligt smakrikt och saftigt.

Grillad sticky chicken

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • vitlöksklyftor
  • rödlök
  • 1 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 2 dl äppeljuice
  • ½ dl tomatpuré
  • ½ dl grov dijonsenap
  • 2 dl honung
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 3 msk worcestershiresås
  • 1 msk balsamvinäger

Instruktioner

  1. Ta bort skinnet från kycklingen. Krydda med salt och peppar. Lägg klubborna i en ugnsform.
  2. Hacka rödlöken och vitlöken och fräs i en klick smör i en stekpanna.
  3. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare en stund. Tillsätt resten av ingredienserna och koka tills ungefär hälften av såsen är kvar.
  4. Marinera kycklingbenen och var generös med såsen. Lägg kycklingbenen på grillen eller grädda dem i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.
  5. Servera med exempelvis coleslaw, grillade majskolvar och valfri kolhydrat.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.