Fortsätt till innehållet
Helans veganska snöbollar

Helans veganska snöbollar

De här saffransbollarna är så enkla, saftiga och goda! Apelsin och saffran är en drömkombo och passar perfekt till julfikat!

Helans veganska snöbollar

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 200 g vit choklad, vegetabilisk
  • 1 dl oddlygood® Easy Cooking
  • ½ g saffran
  • 3 dl riven kokos
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ tsk apelsinzest
  • 0 kg kokosflingor eller pärlsocker till garnering

Instruktioner

  1. Hacka chokladen grovt.
  2. Värm havregrädden med saffranet i en kastrull. Dra av från plattan och häll ner chokladen. Blanda allt väl.
  3. Blanda ned kokos, vaniljsocker och apelsinzest. Lägg allt i en mixer och mixa slätt.
  4. Pensla en tallrik eller en form med olja, lägg på smeten och täck med ett bakplåtspapper. Låt svalna i kylskåpet i minst 2 timmar eller tills smeten känns fast.
  5. Forma till bollar och rulla i riven kokos.
  6. Tips: Mixa kokos i en mixer så ser det ut som snö.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.